СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Състезание по немски език

История > Архив - 2013/2014 учебна година

На 27.03.2014 год. се проведе състезание по немски език с учениците от пети до седми клас. Гости на състезанието бяха Тоня Адамска - ст. експерт по БЕЛ в Регионален инспекторат, София област; всички учители от методическото обединение по чужди езици и много ученици.
В журито бяха Ренета Иванова, Анета Терзийска и Татяна Ананиева
- учители по БЕЛ и чуждоезиково обучение в училището.


Цял екранНазадPlayНапред
Цял екранНазадPlayНапред

Състезателите бяха разпределени в 3 отбора. Капитаните на отборите - седмокласниците Симона Тодорова, Светослав Маринков и Илиян Коцев сами поканиха за участие членовете на техните отбори, съответно двама от пети, двама от шести и още един от седми клас. Желаещите да се състезават също можеха да избират своя капитан. Така цяла група от 18 ученика изпробва своите знания и умения.


Състезанието беше оспорвано непрекъснато, а публиката реагираше ентусиазирано на всяка промяна в резултата.

Благодарение на водещите Елица Борисова и Силвия Петрова и преводачката Йоана Евгениева, присъстващите бяха осведомявани за развоя на напрегнатата битка.
Задачите имаха както образователен, така и развлекателен характер. Те бяха представени и на публиката чрез презентация. Участниците имаха възможност да получат непосредствена подкрепа от речник, от свой съученик или от свой учител, което даваше възможност на цялата публика да изпробва своите познания по немски език или поне да запомни някои често използвани фрази.
За доброто настроение съдействаше малък състав от мажоретки-петокласничките Виктория Игнатова, Мартина Лекова, Валерия Върбанова и Мари-Слава Илиева. Много хумор с артистичната си игра внесоха Александър Митев, Ерика Порязова, Михаел Пенев, Марио Михайлов и цяла група от петокласници, които представиха мигове от сериозното обучение и весели случки от нашето ежедневие в училище.
Победител в състезанието беше Симона Тодорова и нейният отбор, но в доста оспорвана битка влязаха отборите на Илиян Коцев и Светослав Маринков.
Участниците бяха наградени с медали за най- добри в употребата на този чужд език; пожелания за фантастично пътуване през немскоговорящите държави, придружени с карта на Европа и сладки изкушения, за да е сладък пътят на изучаването на немския език и неговото приложение в реална среда.
Състезанието завърши с много емоции, оживени коментари, но и едно приповдигнато настроение предхождащо предстоящата пролетна ваканция.Назад към съдържанието | Назад към главното меню