СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


ІVа клас

Училищен живот > Галерия - 2019/2020 уч.год. > Начален етап

ІV a клас с класни ръководители
г - жа Мая Андрова
и г - жа Елисавета Калафунска

Четвъртокласниците посетиха Парк-музей „Врана”, където се запознаха с историята на това място, с изграждането и развитието на парка, с различните видове дървета и храсти, много от които редки и екзотични. Имаха възможност да видят най-красивата сграда строена от царете на Третото Българско царство – дворецът „Врана“. Групата участва в специализирана програма за деца - "Дърветата в България и някои от най-интересните на света – Запознаване с парка". Научиха кои са най-често срещаните дървета и храсти в българската природа и как да ги разпознават, как да определят възрастта на дърветата, кои видове дървета са рекордьори по дълголетие, по височина на ствола, по дебелина на дънера, кои са свещените дървета според народната вяра на старите българи и каква роля са играли. Посетиха и Националния Исторически музей, където разгледаха цялата експозиция.


Цял екранНазадPlayНапред
Цял екранНазадPlayНапредУчениците от
IV А клас участваха в инициативата на НЧ" Градище" - Творческо ателие. В него те твориха и се забавляваха, поготвяйки се за предстоящите коледни празници.

НазадPlayНапред
Посещение на постановката "Синдбад мореплавателя" в театър Възраждане - София. Дядо Коледа поздрави децата и им раздаде малки подаръци и коледни меденки.


Всичко първо е красиво -

първа песен, първи час!

Ала няма по-щастливо

от детето в първи клас!


Назад към съдържанието | Назад към главното меню