СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Ден на детската книга - II Б клас

Училищен живот > 2022/2023 учебна година


Международният ден на детската книга е празник, който се отбелязва в цял свят и има над половинвековна история. Датата се отбелязва от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни най-популярните приказки на всички времена.
Малките ученици от II Б клас на СУ "Иван Вазов" град Своге отбелязаха този ден с посещение на градската библиотека или както те знаят - храма на книгите. Те четоха, разказваха, пяха, показаха много знания и подариха свои рисунки на любими моменти от детски творби. Рисунките са подредени на втория етаж на читалището.
От своя страна любезните библиотекари запознаха второкласниците с библиотеката и как да станат нейни читатели. Те направиха читателски картони на любознателните ученици и първите книги в тях вече са факт. Заедно с първите си книги децата получиха и по един книгоразделител с пожеланието да умеят да пазят книгите. Дано искрицата на любовта към четенето вече да е запалена.Назад към съдържанието | Назад към главното меню